dissabte, 27 de novembre del 2010

¿Sabes cómo me llamo? Yo no. ¿Sabes dónde vivo? Yo no.

Bon dia/migdia,

Relacionat amb el tema que estem parlant últimament a classe sobre la memòria i donat el meu interès sobre una malaltia relacionada amb aquest procés psicològic com és l'Alzheimer, he cercat tres vídeos en els quals parlen diferents testimonis sobre com és la vida al costat d'algú que pateix aquesta malaltia. Penso que és molt interessant saber què és aquesta malaltia i què comporta però també, és important conèixer com viuen aquesta realitat les persones que estan al costat de les persones que pateixen l'Alzheimer. En aquests vídeos es veuen casos de dues filles que parlen sobre les seves mares. Com en un principi no entenien per què a la seva mare li passava això, com fins i tot s'enfadaven davant de la falta de memòria de la seva mare, la falta de temps per a elles que li provocava haver de cuidar a les seves mares, l'enorme cost econòmic que comporta aquesta malaltia, la preocupació d'heretar aquesta malaltia... Com també es pot veure el testimoni de unes noies que cuiden a persones amb aquesta malaltia i expliquen com viuen el dia a dia amb ells. Com reconeixen que molta gent no vol treballar d'això perquè saben que és difícil però que tot i així, a elles els emplena molt tractar amb aquestes persones, com això els provoca creixement personal.Penso que són tres petites històries que reflecteixen tres realitats envers una malaltia com és l'Alzheimer.

Aquí us deixo els tres links:




Bon cap de setmana i fins aviat!

Cèlia

3 comentaris:

  1. Hola Cèlia,

    Ha estat interessant conèixer l'experiència i vivència personal d'aquestes persones com a testimonis reals, que han viscut i tractat en algun familiar o pacient la malaltia de l'alzheimer.

    Davant d'un familiar amb alzheimer, penso que hem de saber afrontar la malaltia el millor possible, tot i que és molt dur anar veient com un familiar, amic... va perdent la memòria.
    Francament, és una pena que existeixin malalties com aquesta...

    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Hola Cèlia!

    M'ha semblat molt interessant la informació que has aportat, sobretot els vídeos que has penjat.

    En l'alzheimer, com en moltes altres malalties, el paper, els sentiments i les emocions del cuidador queden en un segon pla, quan en realitat són essencials per a poder tirar endavant en la cura del malalt.

    He estat buscant informació i he trobat un vídeo en el qual un fill explica la seva vivència personal a partir de l'afectació d'alzheimer del seu pare. En el vídeo, a més, també apareixen dos experts que afirmen que en l'alzheimer es perden les capacitats que tenim. Aquesta pèrdua de capacitats es produeix a la inversa de com les adquirim quan som petits.

    Espero que us interessi. L'enllaç és el següent:

    http://www.youtube.com/watch?v=1mbPx-G5luI&feature=related

    Fins aviat!

    ResponElimina