dimecres, 3 de novembre del 2010

Motivació laboral i motivació escolar

Bon dia,

En l'última classe, després de veure el documental sobre Els nens de l'estació de Leningradsky, es va parlar una mica sobre la motivació intrínseca i la motivació extrínseca.

La motivació intrínseca fa referència al fet de dur a terme un comportament pel gaudi o plaer que aquest ens proporciona. Fem allò simplement pel plaer que ens provoca, sense esperar res a canvi.
La motivació extrínseca apareix quan allò que ens atrau no és l'acció que realitzem sinó allò que rebem a canvi de fer aquesta activitat, per exemple, podem fer alguna cosa perquè sabem que si la fem rebrem diners.

Partint de la definició d'aquests dos conceptes, he trobat dos vídeos que penso que són molt interessants sobre la motivació laboral i la motivació escolar. Després de mirar-los tots dos, he pogut extreure una conclusió clara: la motivació intrínseca és essencial per a dur qualsevol activitat a terme d'una manera correcta, és a dir, es necessita d'aquest plaer, d'aquest gust per fer una cosa per tal de realitzar-la amb ganes i satisfacció. Aquesta motivació traduida al món escolar té una importància cabdal.
Aquí us deixo els links dels videos a veure què us semblen:
http://www.youtube.com/watch?v=122iPOBgnpU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AwFTd5xQUDo

Fins aviat!

Cèlia

3 comentaris:

  1. Hola Cèlia,

    Tant el vídeo que fa referència a la motivació escolar com el vídeo que parla de la motivació laboral, els trobo molt interessants.

    Com molt bé s'explica en el segon vídeo, és fonamental que potenciem més la motivació intrínseca que no l'extrínseca. És de gran importància que realitzem allò pel propi plaer que ens proporciona i no per la gratificació externa que rebrem.

    Sincerament, tant un vídeo com l'altre, són unes molt bones aportacions!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb la teva reflexió!! la motivació intrínseca és essencial per tal que allò que fem en la vida ens faci ser feliços i ens faci sentir realitzats.

    Per cert, són molt interessants els dos vídeos.

    Fins dilluns!!

    ResponElimina