diumenge, 17 d’octubre del 2010

La realitat de segon ordre

Bon dia,

Aquests últims dies a classe hem estat parlant força sobre la realitat de segon ordre que formem cadascú de nosaltres en les nostres pròpies ments i que per tant, és purament subjectiva.

Moguda per l'interès de saber una mica més sobre aquesta realitat, he realitzat una cerca i he trobat un document curt, però crec que molt interessant envers aquesta realitat, la consciència, la realitat de primer ordre...

Són moltes les aportacions que es fan envers la realitat psicològica (així s'anomena a la realitat de segon ordre en aquest text), però algunes de les que més interès m'ha causat serien les que parlen sobre com per a les persones, les coses no són el que són sinó el que volem que siguin gràcies a aquesta realitat subjectiva que ens anem formant a partir de les interaccions que vivim. També, he trobat molt interessant l'explicació d'una de les principals feines de l'activitat psíquica com és realitzar la validació del món intern mitjançant el contrast amb la realitat física i la realitat de segon ordre d'aquelles persones amb les que interactuem.

Aquests són només dos dels exemples del que es pot trobar en aquest text. Penso que és curt però molt intens i us recomano que us el llegiu.
Per la meva part, després de llegir-ho, la veritat que m'ha fet reflexionar del "poder" que arriba a tenir aquesta realitat subjectiva en les nostres vides, en la nostra manera d'actuar i com és, aquest significat que li donem a les coses o les persones el que ens fa moure'ns d'una manera o una altra.

Al ser un PDF no el puc penjar o no el sé penjar, haurieu d'anar al google i posar "realidad psicológica" i el primer resultat que us surt: La realidad psicológica: Ensayo sobre el acontecer en la conciencia. És aquest el document.

Fins aviat,

Cèlia Martínez

1 comentari: