dimecres, 10 de novembre del 2010

Els efectes de la droga

Bon dia,

Després de veure l'altre dia a classe el documental sobre l'heroïna, he trobat interessant cercar una mica més d'informació dels efectes que poden tenir les drogues en les persones.
Pensant que un vídeo a vegades és més il·lustratiu que una explicació escrita, he buscat un vídeo que parlés una mica sobre el tema. Aquí us el penjo perquè el pogueu veure, penso que és molt interessant:


Algunes de les idees de què parla són que la conducta adictiva és la interacció de factors genètics (gairebé un 50%) i factors ambientals.En aquest punt, m'he quedat amb el dubte de saber ben bé aquests factors genètics quins són i per què tenen aquest gran pes en una conducta adictiva. És a dir, sempre havia pensat que hi havia molt més de pes en els factors ambientals a l'hora de començar a prendre una droga i acabar-ne essent dependent. Tots sabem la història dels amics que consumeixen i inciten a aquell que no ho fa a fer-ho perquè sinó ja no és com ells... Què en penseu vosaltres?
Una altra de les aportacions que fa el vídeo és que hi ha uns certs trets de personalitat que produeixen risc a l'hora de consumir drogues i acabar tenint una conducta adictiva. Aquests trets són: persones que busquen continuament noves sensacions, falta de control en els impulsos i baixa tolerància a la frustració.
Finalment, un altre dels punts de què parla aquest vídeo és com una persona amb un quadre de dependència a les drogues no li importa tenir problemes familiars, laborals, socials... i persisteix en el seu consum. En aquest punt m'agradaria fer una relació amb totes les experiències que vam veure al vídeo de l'altre dia sobre l'heroïna, en com la majoria dels consumidors deixaven de veure a la seva família, es prostutien per tenir diners, deixaven a la parella...

En conclusió, penso que aquest món de les drogues, els seus efectes, la conducta adictiva...és un món molt present en la nostra societat i que és interessant conèixer-lo.

Fins aviat,

Cèlia

2 comentaris:

  1. El tema genètic és important però sempre cal atendre aquest factor amb molt de compte. Una molt bona entrada, Cèlia!

    ResponElimina
  2. Cèlia,

    És curiós com una part important de la població, tot i saber els efectes negatius que comporta consumir qualsevol tipus de droga, ho continua fent.
    Realment, una molt bona aportació i un reflex gràfic interessant sobre quins són els efectes que es produeixen al consumir determinades substàncies.

    Gràcies pel teu a punt!
    Fins aviat.

    Núria,

    ResponElimina