dissabte, 27 de novembre del 2010

¿Sabes cómo me llamo? Yo no. ¿Sabes dónde vivo? Yo no.

Bon dia/migdia,

Relacionat amb el tema que estem parlant últimament a classe sobre la memòria i donat el meu interès sobre una malaltia relacionada amb aquest procés psicològic com és l'Alzheimer, he cercat tres vídeos en els quals parlen diferents testimonis sobre com és la vida al costat d'algú que pateix aquesta malaltia. Penso que és molt interessant saber què és aquesta malaltia i què comporta però també, és important conèixer com viuen aquesta realitat les persones que estan al costat de les persones que pateixen l'Alzheimer. En aquests vídeos es veuen casos de dues filles que parlen sobre les seves mares. Com en un principi no entenien per què a la seva mare li passava això, com fins i tot s'enfadaven davant de la falta de memòria de la seva mare, la falta de temps per a elles que li provocava haver de cuidar a les seves mares, l'enorme cost econòmic que comporta aquesta malaltia, la preocupació d'heretar aquesta malaltia... Com també es pot veure el testimoni de unes noies que cuiden a persones amb aquesta malaltia i expliquen com viuen el dia a dia amb ells. Com reconeixen que molta gent no vol treballar d'això perquè saben que és difícil però que tot i així, a elles els emplena molt tractar amb aquestes persones, com això els provoca creixement personal.Penso que són tres petites històries que reflecteixen tres realitats envers una malaltia com és l'Alzheimer.

Aquí us deixo els tres links:




Bon cap de setmana i fins aviat!

Cèlia

dimecres, 10 de novembre del 2010

Els efectes de la droga

Bon dia,

Després de veure l'altre dia a classe el documental sobre l'heroïna, he trobat interessant cercar una mica més d'informació dels efectes que poden tenir les drogues en les persones.
Pensant que un vídeo a vegades és més il·lustratiu que una explicació escrita, he buscat un vídeo que parlés una mica sobre el tema. Aquí us el penjo perquè el pogueu veure, penso que és molt interessant:


Algunes de les idees de què parla són que la conducta adictiva és la interacció de factors genètics (gairebé un 50%) i factors ambientals.En aquest punt, m'he quedat amb el dubte de saber ben bé aquests factors genètics quins són i per què tenen aquest gran pes en una conducta adictiva. És a dir, sempre havia pensat que hi havia molt més de pes en els factors ambientals a l'hora de començar a prendre una droga i acabar-ne essent dependent. Tots sabem la història dels amics que consumeixen i inciten a aquell que no ho fa a fer-ho perquè sinó ja no és com ells... Què en penseu vosaltres?
Una altra de les aportacions que fa el vídeo és que hi ha uns certs trets de personalitat que produeixen risc a l'hora de consumir drogues i acabar tenint una conducta adictiva. Aquests trets són: persones que busquen continuament noves sensacions, falta de control en els impulsos i baixa tolerància a la frustració.
Finalment, un altre dels punts de què parla aquest vídeo és com una persona amb un quadre de dependència a les drogues no li importa tenir problemes familiars, laborals, socials... i persisteix en el seu consum. En aquest punt m'agradaria fer una relació amb totes les experiències que vam veure al vídeo de l'altre dia sobre l'heroïna, en com la majoria dels consumidors deixaven de veure a la seva família, es prostutien per tenir diners, deixaven a la parella...

En conclusió, penso que aquest món de les drogues, els seus efectes, la conducta adictiva...és un món molt present en la nostra societat i que és interessant conèixer-lo.

Fins aviat,

Cèlia

dimecres, 3 de novembre del 2010

Motivació laboral i motivació escolar

Bon dia,

En l'última classe, després de veure el documental sobre Els nens de l'estació de Leningradsky, es va parlar una mica sobre la motivació intrínseca i la motivació extrínseca.

La motivació intrínseca fa referència al fet de dur a terme un comportament pel gaudi o plaer que aquest ens proporciona. Fem allò simplement pel plaer que ens provoca, sense esperar res a canvi.
La motivació extrínseca apareix quan allò que ens atrau no és l'acció que realitzem sinó allò que rebem a canvi de fer aquesta activitat, per exemple, podem fer alguna cosa perquè sabem que si la fem rebrem diners.

Partint de la definició d'aquests dos conceptes, he trobat dos vídeos que penso que són molt interessants sobre la motivació laboral i la motivació escolar. Després de mirar-los tots dos, he pogut extreure una conclusió clara: la motivació intrínseca és essencial per a dur qualsevol activitat a terme d'una manera correcta, és a dir, es necessita d'aquest plaer, d'aquest gust per fer una cosa per tal de realitzar-la amb ganes i satisfacció. Aquesta motivació traduida al món escolar té una importància cabdal.
Aquí us deixo els links dels videos a veure què us semblen:
http://www.youtube.com/watch?v=122iPOBgnpU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AwFTd5xQUDo

Fins aviat!

Cèlia